УГЛЕДНИ ЧАС ПОСВЕЋЕН ВИЛИЈАМУ ШЕКСПИРУ

УГЛЕДНИ ЧАС ПОСВЕЋЕН ВИЛИЈАМУ ШЕКСПИРУ

Дана 13. априла 2016.  са почетком у 8,00 часова, одржан је угледни час “Тhe Power-Point Presentation  Golden Age – William Shakespeare and a  400 th Anniversary of Shakespeare`s Death Quiz“,  у подруму школе. Час је одржала Лачок Елена, професор енглеског језика и књижевности  уз асистенцију ученикa из оделења  I-3  и III-3 смер економски техничар.

Циљ часа био је да ученици самостално прочитају текст презентације и да се на крају часа кроз квиз  увежба усвојена  лексика . Седам   ученика прве године и три ученице треће године су читали текст презентације који је написала професорка. На изради квиза о најпознатијим  цитатима из Шекспирових дела, о животу и раду Шекспира,  о ликовима из његових драма „Oтело“,  „Магбет“  и „Ромео и Јулија“  је учествовало шесторо ученика треће године који су испитивали шесторо ученика прве године.

Ученици су показали интересовање да сазнају више о животу и раду Вилијама Шекспира као и о добу када се то дешавало у Великој Британији, нарочито им се свидео квиз где су навијали за своје другове. Присутни професори су такође рекли да су уживали у презентацији и сви смо били задовољни што смо на тако леп начин обележили  400 година од смрти Вилијама Шекспира.

Угледни час је завршен у  08,50.

Лачок Елена, професор енглеског језика и  књижевности

SDC19493 SDC19505 SDC19486SDC19498 SDC19495