ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА

Током 23. и 24. марта 2018. године наша школа је била поносни домаћин Републичког такмичења из Пословне економије заједно са Економским факултетом из Београда, захваљујући прошлогодишњем успеху колегинице Иване Перић која је прво место освојила у Вршцу.Током два дана, имали смо прилику да у нашој школи угостимо професоре и ученике 22 школе из целе Србије.

У петак 23. марта, такмичари су почели да пристижу већ око поднева. Наши ђаци друге године смера туристички техничар били су задужени за пријем и спровођење гостију, као и пружање важних информација за боравак у нашем граду. Док су такмичари израђивали тестове од 16 часова, њихови ментори су имали прилику да присуствују веома занимљивом и корисном предавању колега из Народне банке Србије, господе Николе Ђукића и Горана Бањалучкића, на тему Задуживање и приватне пензије. Потом су нам се представили спонзори такмичења, којима дугујемо велику захвалност на подршци и обезбеђивњу награде за најбоље ђаке Србије и то: Факултет за пословне студије и право, Београдска пословна школа, МЕФ и Економски факултет из Београда. На крају првог такмичарског дана за све госте који су били расположени, било је приређено другарско вече.

У суботу, 24. марта 2018. године од 9 часова почело је окупљање гостију испред Народног музеја у Панчеву. Захваљујемо господину Мирославу Бирцлину што је и пре почетка радног времена отворио врата Народног музеја за наше драге госте. Ђаци смера туристички техничар, одељење 2-5, били су њихови водичи кроз наш град. Поред Музеја, гости су посетили храм Успења Пресвете Богородице, Гимназију, цркву Карла Боромејског, места на којима су живели знаменити Панчевци, статуу Јана Непомука, Сунчани сат, споменик ватрогасцу Флоријану, а потом су се упутили у школу, где је од 11 часова било проглашење победника.

Веома смо поносни што је наш ученик Филип Чоловић, уз подршку професорке Иване Перић освојио прво место на овом престижном такмичењу. Поред њих, прво место су поделиле Економско-трговинска школа из Крушевца и ученица Дајана Ђокић, Мачванска средња школа из Богатића и ученица Тамара Дрезгић, и Школски центар Никола Тесла из Вршца и ученик Илија Мијатов, којима и овом приликом срдачно честитамо!

Друго место деле три школе и то: Средња школа из Бруса и Тамари Павличевић, Економска школа  „Ђука Динић из Лесковца и Даница Стојановић, Јелена Пушица из Економско-трговинске школе из Бора.

Треће место освојио је Стефан Костић из Економске школе  „Стана Милановић из Шапца. 

Искрене честитке упућујемо свим такмичарима, у нади да смо били добри домаћини и да ће у будућности радо долазити у наш град.

Велику захвалност изражавамо Граду Панчеву, као главном спонзору такмичења, као и свим колегиницима и колегама који су уложили труд и дали свој допринос да такмичење прође у најбољем реду.

Захваљујемо и свим медијима који су извештавали и који ће извештавати о овом догађају.

Извештај поднела,

др Живана Крејић

filip republicko_takmicenje_iz_poslovne_ekonomije_pobednici svi takmicenje 1 takmicenje2 takmicenje3 takmicenje4 takmicenje5 takmicenje7 takmicenje9 takmicenje10 takmicenje11 takmicenje12 takmicenje13 takmicenje14 takmicenje15 takmicenje16 takmicenje17