Takmičenje u besedništvu

Takmičenje u besedništvu

Beogradsko besedništvo srednjoškolaca Srbije – 3. BEOPS  održan je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu dana 14. 11.2014. godine.

Predstavnik Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ u Pančevu bila je učenica Slađana Stamenković iz odeljenja IV-5, koja se predstavila  temom „Učiti, znači odustajati od igre, neposrednog zadovoljstva radi ostvarenja dugotrajne radosti“. Mentori su joj bile Nataša Vujičin, profesor srpskog jezika i književnosti i Snežana Aleksić, profesor pravne grupe predmeta.

Teme na takmičenju su bile:

  1. Hvale je vredna radost prijateljstva kad je drug bolji ili ravan nama
  2. Profesor je u učionici sudija, ideolog i lekar
  3. Učiti, znači odustajati od igre, neposrednog zadovoljstva radi ostvarenja dugotrajne radosti
  4. Slobodna tema

U žiriju su bili Mila Tucović, profesor psihologije; Jelena Novović, profesor srpskog jezika, prof. Dr. Dragan Radenović, vajar i filozof; Stanko Stoiljković, novinar i publicista i Radivoje Blagojević, profesor sociologije.

Na takmičenju je bilo 15 učesnika i to tri učesnika iz Matematičke gimnazije u Beogradu, dva učesnika iz Novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i po jedan učesnik iz Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, Bogoslovije „Sveti Petar Dobrobosanski“ iz Foče, Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva, Prve beogradske gimnazije, Šeste beogradske gimnazije, Pravno-birotehničke škole „Dimitrije Davidović“ iz Zemuna, Gimanzije iz Banja Luke, Geološko i hidrometeorološke škole „Milutin Milanković“ iz Beograda, Filološke gimnazije u Beogradu i Prve kragujevačke gimnazije.

Prvo mesto je osvojila Tatjana Toković, učenica Filološke gimnazije u Beogradu koja je besedila na temu „Beseda o smislu besede“.

Drugo mesto je osvojio Luka Pavlović, učenik Prve beogradske gimnazije, sa besedom na temu „Učiti, znači odustajati od igre…“.

Treće mesto su podelili Dragomir Mitrović, učenik Bogoslovije „Sveti Petar Dobrobosanski“ iz Foče, sa besedom na temu „Besjeda o savršenoj ljubavi“ i Marko Paštar, učenik Pravno-birotehničke škole „Dimitrije Davidović“ iz Beograda, sa temom „Budi hrabar i raci dosta“.

[print_gllr id=1143 display=short]