Такмичења 2014/2015

Републичко такмичење из Статистике

Републичко такмичење из Статистке одржано је 27. и 28. марта 2015. године у  Економско-трговинској школи „Славка Ђурђевић“ из Јагодине.

Нашу Школу је представљала ученица Марија Милица Сушец (4-3) са предметном професорком Снежаном Војновић.

Марија је освојила треће место.

Честитамо!!!!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Јовичић Алекса, ученик 3-2 одељења , на 46 градској смотри рецитатора одраслих одржаној 21.03.2015. у Дому омладине Панчево, прошао је  квалификације и пласирао се на Регионалну смотру рецитатора која ће бити одржана 27.3.2015 у Ковину.
Ментор: Снежана Николић, професор српског језика.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Марија Милосављевић  1-3  – “Књижевна олимпијада”. Учествовала је на Општинском такмичењу одржаном у Гимназији “Урош Предић” у Панчеву, 1. марта 2015. Освојила је друго место и пласирала се на Окружно такмичење. 28.3.2015. одржано је Окружно такмичење, такође у Гимназији. Марија је освојила прво место и пласирала се на Републичко такмичење. Ментор: Милица Ковачевић, професор српског језика

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Такмичење из српског језика и језичке културе

Ученица Анђела Вучендић 2-3, на Општинском такмичењу одржаном у Пољопривредној школи “Јосиф Панчић”, освојила је 2. место; пласирала се на Окружно такмичење. Ментор: Милица Ковачевић, професор српског језика

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Похваљују се ученице: Нићифоровић Милана, Ћирилов Светлана, Станковић Бојана, Николић Тања, Ковачевић Марија, Рајић Александра, Николић Јована, Митровић Николина, Поповић Јелена и Николић Катарина за освојено 2. место на међуокружном такмичењу у одбојци у Банатском Новом Селу 24.03.2015. године.                                            Ментор: Трифуновић Биљана, професор физичког васпитања.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Похваљују се ученици који су учествовали на општинском такмичењу „Шта знаш о здрављу“  27.03.2015.: Бегунић Андријана, Мишков Наталија и Арсић Милован ученици одељења 1-5. Посебно похваљујемо Арсић Милована који је освојио прво место и пласирао се на даље такмичење.  Ментор: Ана Дангубић, професор биологије.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Похваљују се ученици 3-5 одељења: Суботин Николина, Крачун Катарина, Бибић Јована и Данилов Дејана за учешће на такмичењу уквизу „Колико се познајемо“ у Новом Саду 28.03.2015.године.
Ментор: Бранка Марковић, професор географије.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Похваљује се Дијана Стојичић, ученица 4-5 одељења за освојено треће место на општинском такмичењу из историје.
Ментор: Параушић Милан, професор историје.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Републичко такмичење из географије

Дана 26.04.2015. у Гимназији „Руђер Бошковић“ у Београду одржано је Републичко такмичење из географије у организацији Националне географске олимпијаде коју су подржали Регионални центар за таленте Београд 2 и Министарство просвете. Нашу школу представљао је Михајло Радовановић ученик 2-1 одељења, који је освојио 67 од укупно 100 поена. Наш ученик постигао је завидан успех собзиром да долази из стручне школе.

Извештај поднела

Бранка Марковић

Републичко такмичење економских школа

Републичко такмичење економских школа из математике одржано је у Крушевцу, 17. и 18. априла 2015. године. Нашу школу су представљале следеће ученице:
Мирић Дијана 1-4, освојено 16. место
Вучендић Анђела 2-3 ,освојено 12. место
Николић Даница 3-3 ,освојено 9. место
Иваноски Марија 4-4, освојено 11. место
У екипном пласману наша школа је освојила 6. место.
Ученице уживајући припремиле професорке Нада Ранковић и Сандра Поповски.

 

Општинско првенство у фудбалу – 2. место 27.3.2015.

Одржано 27.03.2015. године у Панчеву у средњој Медицинској школи “ Стевица Јовановић “ – Панчево.

Е.Т.Ш. „Паја Маргановић „ су у конкуренцији свих средњих школа представљали следећи ученици:

Бошков Стефан 4-2

Рашковић Бошко 4-4

Шећковић Лазар 4-5

Алексић Александар 4-5

Јевтић Алекса 3-5

Јелесијевић Милан 3-2

Рачовић Душан 3-9

Марковић Вукашин 2-5

Вуковић Вања 2-4

Дургала Дарко 2-4

Чупић Милош 1-2

Радојчић Предраг 1-6

Освојено је 2. место.

Ученике је водио професор Поповски Небојша.

 

 

“Развој туризма на Златару” – Ниш, 29.3.2015.

Универзитет Сингидунум организовао је, заједно са Туристичко-спортским центром “Златар” из Нове Вароши, такмичење за ученике средњих туристичких школа из Србије. Такмичење је подразумевало решавање студије случаја везане за развој туризма на Златару.

У финалу је учествовалао чак 17 тимова и укупно 46 ученика из Школе за економију, право и администрацију ЕПА из Београда, Средње туристичке школе Нови Београд, Прве приватне угоститељско-туристичке школе Београд, Угоститељско-туристичке школе Ниш, Средње школе “Бранислав Нушић” Соко Бања, Трговинско-угоститељске школе Лесковац, Техничке школе Књажевац, Средње школе “Светозар Милетић” Нови Сад, Економско-трговинске школе “Паја Маргановић” Панчево и Економско-угоститељске школе “Слободан Минић” Аранђеловац.

Ученици наше школе који су учествовали под водством професора Крсмановић Андријане:

  • Ракић Јелена
  • Бајић Милош
  • Будимац Милош

Освојено је 4. место.

Честитамо!!!!