СЕМИНАР ВИКИМЕДИЈЕ У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ

СЕМИНАР ВИКИМЕДИЈЕ У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ

Викимедија Србије и Просветни преглед д.о.о. Београд Вас позивају на семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу акредитованог код Завода за унапређивање образовања и васпитања

Циљ семинара је приближавање слободних образовних алата и платформи за учење и подизање компетенција наставника за њихову употребу у настави.

Намењен је како наставницима општеобразовних и стручних предмета у гимназијама и средњим стручним школама тако и наставницима виших разреда основне школе.

Семинар  траје осам сати и подељен је на теоријски и практични део.

Током теоријског дела, учесници ће имати прилику да сазнају више о следећим темама:

  • Основни принципи Вики пројеката

  • Примери добре праксе употребе Википедије у образовним процесима

  • Вики-алати

  • Примена Википедије и сродних Вики-пројеката слободног знања у настави

Практични део подразумева стицање знања и развијање вештина за израду нових или допуну постојећих чланака на Википедији (по избору учесника) које се могу применити у настави. Рад не захтева вештине програмирања и семинар је креиран тако да наставници могу да примене стечене вештине у учионици непосредно по завршетку.

Семинар носи осам бодова за обавезно стручно усавршавање. Након семинара учесници добијају уверење о похађаној обуци и даљу подршку тима Викимедије Србије у реализацији наученог у пракси.

Наредни семинар биће одржан 12. марта 2016. године у Средњој Економско-трговинској школи “Паја Маргановић” у Панчеву, са почетком у 9.30 часова.

Сви заинтресовани могу се пријавити путем следећег линка. Пријаве су отворене до 1. марта.

Цена котизације је 1000,00 динара.

Уплату извршити према приложеним упутствима:

  • Прималац: Подружница ДМС Панчево, Браће Јовановића 89, Панчево

  • Сврха уплате: Котизација за семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу

  • Број рачуна: 160-239028-16

За све додатне информације, можете нас контактирати путем мејл адресе seminari@vikimedija.org или на телефон координатора семинара 060/7454771 (Милица Жарковић).