ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ

Драги наши ученици, поштовани родитељи,

Обавештавамо вас да друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године.

Како бисмо сви били што безбеднији у школском окружењу, молимо вас да пажљиво прочитате упутства и понашате се у складу са тиме. Настава је организована на најбољи могући начин како би свим учесницима образовног процеса омогућила рад у безбедним условима и осигурала здравље ученика и запослених, у складу са прописима Министарства.

БОРАВАК У ШКОЛИ:

Приликом доласка у школу потребно је држати потребну ДИСТАНЦУ (1.5-2 м). Без обзира што недостајемо једни другима, веома је важно да се не рукујете, грлите и љубите приликом поздрављања.

Неопходно је да сви имамо заштитне маске приликом уласка у школу, дезинфикујемо руке и прођемо кроз дезобаријеру. У холу школе се минимално задржавамо, идемо право у учионицу.

Свако одељење има своју учионицу.

У проласку степеништем и ходницима , идемо искључиво ДЕСНОМ СТРАНОМ и избегавамо да додирујемо предмете (рукохвате, гелендере…)колико је могуће. Наравно, држимо безбедну дистанцу приликом пролажења.

Када уђете у учионицу, седите насвоје место.

У свакој клупи је по један ученик. Молимо вас да се не премештате у току наставе.

Маску можете скинути и одложити на клупу док слушате наставника. Када разговарате или одговарате, у обавези сте да је имате на лицу.

Часови трају 30 минута, са малим одморима по 5 минута (који ће послужити за промену прибора и одлазак у тоалет). Препоручујемо вам да оброк имате код куће, пре поласка у школу. Уколико понесете ужину од куће, можете је појести у учионици, на свом месту.

Часови ће бити одржавани и напољу, кад год је то могуће, уз поштовање безбедне дистанце.

Приликом одласка у тоалет, морате ставити маске и водити рачуна о међусобном растојању. У тоалету сме да буде онолико ученика колико има кабина. Обавезно оперите руке и дезинфикујте их, поштујући упутство о правилном прању руку.

Поштовани родитељи,

Молимо вас да свакодневно, пре поласка у школу, проверите здравствено стање свог детета. Измерите детету температуру. Уколико се дете осећа лоше, има повишену температуру, малаксало је, кија или кашље, има болове – немојте га слати у школу. Обавестите о томе одељењског старешину.

Уколико неком ученику позли у току наставе, предузећемо потребне безбедне мере и обавестићемо вас.

Обезбедите заштитне маске за своје дете.

Хвала на разумевању.

Будимо одговорни према себи и према другима, како бисмо заједно сачували своје здравље и здравље других.

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВНОГ ПРОЦЕСА:

Настава је комбинована и изводи се непосредним радом у школи и наставом на даљину.

Часови у преподневној смени почиње у 7.30, а у послеподневној у 12.05.

Група А – настава у школи, долази на наставу у понедељак, 18. 1. 2021. године.

Група Б – наставу прати онлајн, долази у школу следеће недеље, у понедељак, 25. 1. 2021. године.

Сви ученици подељени су у групе А и Б, по редном броју у дневнику.

Рад група смењује се сваке недеље.

Ученици који су се определили да наставу прате искључиво на даљину, прате ТВ часове и добијају наставне садржаје преко Гугл учионице од својих предметних професора.