МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА ИТАЛИЈА 2015

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА ИТАЛИЈА 2015

Извештај са матурске ескурзије

Матурска екскурзија је ове школске године реализована у периоду од 30.09-04.10.2015. године, а дестинација је била северна Италија.

Ученици завршних разреда и то 3-7, 4-1,4-2,4-3,4-4 и 4-5, укупно њих 75 и 4 професорке Марија Боговић, Ивана Перић, Маја Момчиловић и Драгана Вицков, обишли су следеће дестинације:

Из Панчева, преко Хрватске и Словеније, у вечерњим сатима стигли смо у Лидо ди Јесoло. После смештаја у хотел и вечере, имали смо слободно вече које смо искористили за обилазак града.
Сутрадан у јутарњим сатима, био је организован одлазак до луке Пунто Сабиони одакле се бродом полази за Венецију – канал Гранде, мост Риалто, Трг Св.Марка, Дуждева палата, мост Уздаха… Након разгледања, наставили смо путовање до Монтекатинија – смештај, вечера, дискотека и ноћење.
Из Монтекатинија, трећег дана, обилазила се Пиза и Фиренца. Трг чудеса, Криви торањ, а у Фиренци Санта Мариа Новела, капела Медићи, палата Медићи, Дуомо, Ђотов звоник, крстионица СВ.Јована, Господски трг, Дантеова кућа, Палаца Векио, мост Векио. Повратак у Монтекатини Терме – вечера, дискотека и ноћење.
Четвртог дана се из Монтекатинија путовање наставило до Вероне, Арена, тргови Бра и Ербе, Трг Сињорија, Улица Мазини, Јулијина кућа. Из Вероне организован је био шопинг, а после тога вратили смо се у Лидо ди Јесолo, сместили у хотел, вечерали, а дружење је настављено на обали уз песму и гитару.
Ујутру се, после доручка, кренуло до Бледског језера – Словенија, а затим и до Љубљане – пешачки обилазак историјског центра града уз разгледање: Плечникове Љубљане, Плечникове аркаде, Катедрале Св.Николе. Чувена три пешачка моста на реци Љубљаници.
У наш град смо се вратили у раним јутарњим сатима, тачније у 02 после поноћи.
На одушевљење свих ученика као и професорки, наша матурска екскурзија је организована уз сарадњу агенције Плана Турс из Велике Плане и уз одличног водича Милоша Лаловића.

Ево мало слика са нашег путовања!

[print_gllr id=2084 display=short]